I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

SISTEME DE DETECTIE, ALARMARE SI AVERTIZARE INCENDIU

Sisteme de detectie, alarmare si avertizare incendiu in mediul industrial

Printre instalatiile obligatorii in anumite circumstante sunt incluse si sistemele de detectie, alarmare si avertizare la incendiu. Detectia focarului de incendiu, prin identificarea diferitelor forme de manifestare ale acestuia (fum, radiatie termica, gaze toxice, flacara), constituie primul si cel mai important mijloc de protectie la incendiu deoarece ofera posibilitatea lichidarii sale inaintea extinderii sau generalizarii focului, situatii care se pot solda cu rezultate dezastruoase.

Conform noii legislatii in domeniu, in vigoare din luna aprilie 2015, Normativ privind securitatea la incendiu a constructiilor, Partea a III-a – Instalatii de detectare, semnalizare si avertizare la incendiu (IDSAI), aceste sisteme sunt definite ca fiind „ansamblul complex de echipamente electrice cu rolul de a asigura supravegherea unei cladiri sau incinte in vederea detectarii, semnalizarii si avertizarii asupra izbucnirii unui incendiu in timp util interventiei, in sensul localizarii si actionarii impotriva acestuia

Instalatii de detectare, semnalizare si alarmare la incendiu in mediul casnic

Detectia incipienta a focarului de incendiu, prin identificarea formelor lui de manifestare – fum, radiatie termica, gaze toxice, flacara, constituie primul si cel mai important mijloc de protectie la incendiu deoarece ofera posibilitatea lichidarii lui inaintea extinderii sau generalizarii cu rezultate dezastruoase.

Eficienta unui sistem de detectare si semnalizare incendiu depinde in primul rand de calitatea proiectarii instalatiei, bazata pe identificarea corecta a riscurilor, alegerea si amplasarea optima a detectoarelor precum semnalizarea si alarmarea corespunzatoare pentru identificarea locului in care s-a produs evenimentul si evacuarea in siguranta a ocupantilor cladirii.